MOONENMOONEN

maak je website sneller met geoptimaliseerde foto’s

Een langzame website is voor niemand leuk. Of nog veel erger… een langzame webshop. Als mensen de keuze hebben gaan ze zo naar een snellere site of shop. Het behoeft dus geen zwaar betoog dat een snelle site of shop beter is dan een trage. Vaak is de reden van zo’n langzame site dat de gebruikte foto’s of graphics veel te groot zijn qua bestandsgrootte en formaat.

foto van 3MB als header

Soms zien we wel eens een blog van een klant met een foto van 3MB als header. Natuurlijk geven we die klant dan een seintje of steken de handen even snel uit de mouwen. Denk ook eens aan alle mobiele gebruikers van je site. Die moeten die 3MB foto ook inladen… Zelfs met 4G is dat geen fijne ervaring.

let op het formaat en optimaliseer je foto’s

Als je foto’s aan je site toevoegt let dan vooral op het formaat. Een foto van 3000 x 2000 pixels zal niet snel nodig zijn. WordPress maakt automatisch verschillende versies van je foto’s aan. Kies het formaat dat juist is voor de toepassing van de foto. Verder is het slim om de foto altijd eerst te optimaliseren. Er zijn apps en handige sites die dit voor je kunnen doen. Hier gebruiken we altijd tinypng.com. Ondanks de titel kun je hier ook JPG’s optimaliseren. Je zult positief schrikken wat het verschil is qua bestandsgrootte. Ook zijn er WordPress plugins die je helpen afbeeldingen te optimaliseren. De bekendste is WP Smush.

Is jouw WordPress site of WooCommerce shop traag? We kijken met alle plezier eens mee en geven je een vrijblijvend advies.