MOONENMOONEN

taal plugin voor wordpress

Een vraag die we hier regelmatig krijgen is of een website of webshop ook in verschillende talen kan worden gemaakt. Het voert te ver om alle mogelijkheden en best practices hier uit de doeken te doen. Voor WordPress zijn er namelijk meerdere opties. Een vertaalplugin zoals WPML, of een multisite netwerk met verschillende WordPress instances voor de verschillende talen. Soms is het echter veel eenvoudiger (en dus ook economischer) om een tweede site of webshop te maken in de andere taal. Zeker als de content (producten) op de verschillende sites kunnen verschillen en de site of shop zelf veel maatwerk bevat.

taal plugin wordpress

We hebben speciaal voor klanten met een tweede of derde taalversie een WordPress plugin gemaakt die de verschillende talen aan elkaar knoopt. Dus al je als bezoeker op de Nederlandse versie bent van pagina of product “X” je ook op de Duitse of Franse versie van die pagina komt als je op “DE” of “FR” klikt. De meeste sites met meerdere talen hebben wel de landcodes bovenin de header maar die brengen je meestal naar de homepage van de andere taal. Onhandig voor de bezoeker. Want vanaf die homepage moet hij of zij zelf op zoek naar de betreffende pagina of product in die andere taal. Stel dat een pagina op de Nederlandse site geen Duitse of Franse variant heeft dan ga je automatisch wel naar de homepage van de andere taal. Handig toch?

Taal plugin WordPress
Screenshot van de optie in WordPress

Wil je meer weten over websites en webshops in verschillende talen? Neem gerust contact op. We stellen deze plugin overigens alleen beschikbaar aan onze klanten.