MOONENMOONEN

telefoonnummer clicks volgen in google analytics

Voor sommige AdWords campagnes is het handig om de “clicks” en “touches” (mobiel) van de telefoonnummers op je website te volgen in Google Analytics. Op zich is dat een simpel proces want bij iedere link naar het nummer kun je een stukje code plaatsen.

<a href="tel:0123456789"
onclick="_gaq.push(['_trackEvent',
'Phone Call Tracking',
'Click/Touch',
'Footer']);">
0123456789</a>

 

hoe zit dat in wordpress?

In WordPress zitten links en nummers soms in configuratievelden van themeopties verstopt. Daar plaats je niet makkelijk een stukje code bij als je zelf geen developer bent. Gelukkig is er een plugin voor, namelijk WP Google Analytics Events. Met behulp van deze plugin kun je makkelijk op basis van de CSS-klasse van je button of link een event toevoegen aan ieder element van je website zonder dat je moet gaan programmeren.

WP Google Analytics Events

In de screenshot zie je dat je alleen de CSS-klasse van de button of link hoeft in te voeren, dan het type “Phone Call Tracking” dan het soort “Click/Touch” en dan alleen nog een referentie voor jezelf zodat je straks weet waar het element zit “HomepageMiddleSection”.

google analytics

Als je naar Google Analytics gaat dan zie je bij gebeurtenissen hoe vaak en wanneer mensen het nummer hebben gebruikt. Easy toch?

WP Google Analytics Events

Wil je meer weten van click en/of link tracking in Google Analytics? Neem gerust contact met ons op.