MOONENMOONEN

tijd voor een ssl-certificaat

Google verklaart oorlog aan niet veilige websites. De eerstvolgende grote update van Google Chrome zal je site als onveilig markeren als je geen SSL-certificaat hebt. De update is gepland in januari 2017. Dan zal Chrome 56 de lucht in gaan en zullen bezoekers van niet veilige websites gewaarschuwd worden.

Google verklaart oorlog aan domeinen zonder SSL-certificaat

Chrome zal eerst de minder opvallende grijs gekleurde melding gebruiken om te waarschuwen, maar naar verloop van tijd zal het steeds opvallender worden.

wat doet een ssl-certificaat?

Een SSL-certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding tussen een browser en een (web)server. Dit is belangrijk om de uitwisseling van informatie te versleutelen. Denk bijvoorbeeld aan betalingsgegevens in een webshop of een contactformulier. Je herkent dit beveiligingscertificaat aan het (groene) hangslotje in je adresbalk.

ssl en zoekmachine optimalisatie (seo)

Naast het gebruik van goede SEO en unieke content, heeft een SSL-certificaat invloed op de score van websites binnen zoekmachines. Een met een SSL-certificaat beveiligde website wordt namelijk hoger geplaatst in de zoekresultaten, dan een website zonder certificaat.

meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van zo’n SSL-certificaat en hoe we dat op jouw site kunnen implementeren? Neem gerust contact op.