MOONENMOONEN

wat is een zogenaamde 404-pagina?

De 404-pagina is wellicht de meest vergeten pagina van een site. Iedere website heeft er eigenlijk een nodig. Maar waarom dan? De 404-pagina is de pagina waar een bezoeker naartoe wordt doorgeleid als er een eventuele foutmelding is. Een foutmelding kan ontstaan doordat de URL c.q. de pagina niet klopt/bestaat of bij shops wanneer bijvoorbeeld een product niet langer te koop is. Bij iedere foutmelding komt de bezoeker op de 404-pagina. Erg belangrijk dus om te regelen dat deze pagina niet alleen een negatieve boodschap brengt, maar dat je deze pagina ziet als een extra mogelijkheid voor de communicatie van je bedrijf.

maak van je 404 een 301

Er is altijd een kans dat bezoekers een 404-error op je site krijgen. En niet alleen je bezoekers zien 404-errors, maar ook zoekmachines, zoals Google of Bing. Naast je 404-pagina te laten uitblinken, zijn er daarom ook andere mogelijkheden om de 404-error te vermijden. Je kunt 404-errors oplossen door een 301-redirect te maken. Een 301-redirect is een handmatige handeling waarbij je iedere 404-error koppelt aan de juiste pagina die je wilt indexeren. Dit is een belangrijke handeling, want 404-errors kunnen schadelijk zijn voor indexatie binnen zoekmachines, vooral als je niet op een correcte manier omgaat met 301-redirects.

de voordelen van een treffende 404

1. humor
Met humor wordt een negatieve boodschap beter gebracht.

2. vaardigheid
Laat je creativiteit zien op je 404-pagina. Vooral als je gespecialiseerd bent in webdesign, dan is het een verplichting om te zorgen dat de pagina uitblinkt.

3. andere producten en/of diensten
Met je 404-pagina kun je ervoor kiezen om andere producten/diensten te laten zien en gelijk naar de juiste pagina door te verwijzen.

4. hulp
Met je 404-pagina kun je bezoekers hulp aanbieden. Stel ze de vraag waar ze naar op zoek zijn en biedt service-opties aan.

Meer weten over een 404-pagina, of heb je hulp nodig? Bel of mail gerust.